İdeal Su Seçimi

İdeal Suyun Özellikleri:

Hidrojen bağları



(Deniz seviyesinde: 76 santimetreciva - cmHg basınç ve 0 santigrat'ta)
  • Yoğunluk: 1 gram / mm3'tür.
    • Geometrik şekilli olmayan cisimlerin hacim ölçümlerinde ideal kullanılır.
    • 1 litre 1 desimetreküptür, 1 kilogram ağırlığındadır.
    • 1 metreküp, 1 ton'dur. 1000 kilogramdır.
  • PH: 7 (nötr)
    • PH asit - baz ölçümüdür. 0 - 14 arasındadır.
    • Birimsizdir.
    • Logaritmik olarak artar - azalır.
    • Asit: PH: sıfır.Örnek: HCl asit.
    • Baz: PH: 14 birim. Örnek: kostik, sabun.
  • Sertlik:  0 (fransız sertlik birimi, alman s.b.)
    • 0 ppm - parts per million - milyondaki partikül oranı.
    • 0 ppt - parts per trillion (genellikle tuzluluk - salination için kullanılır).
  • İletkenlik: 0 microsiemens
    • Su ideal olarak yalıtkandır.
    • Direncin tersidir.
    • Sanayide bu terim değerlidir. Suyun saflık derecesini belirler.
  • Direnç: sonsuz büyük
    • Yalıtkanlığın derecesini belirler.
    • Ultra saf su için belirlenen 16 megaohm, MOhm değeridir.
  • Kimyasal bileşim: H2O molekülü - 2 hidrojen + 1 O elementi
    • Hidrojen atomuna 105 derece açıyla bağlanmış iki oksijen atomundan oluşur.
    • Arasındaki açı diğer moleküllerin aksine simetrik değildir ve bu simetrisizlik dünyada hayatı mümkün kılar.
  • Vizkozite: 8.90 × 10-4 Pa•s veya 8.90 × 10-3 dyne-sec/cm2 dir (25 °C'de).
    • Akışkanlık demektir.
  • Diğer özellikler:
    • Yoğunluğu çoğu moelkülün aksine 0'dan 4 santigrat dereceye doğru artar, sonra azalır.
    • Yine çoğu molekülün aksine yoğunluğu katı halindekinden fazladır.
  • Daha detaylı bilgi için wikipedia su özellikleri.